nuffnang

Sunday, November 12, 2017

Lirik Lagu Upiak Isil - Tak Tun Tuang

Tiba-tiba lagu Tak Tun Tuang ni jadi famous kan

Lirik Lagu Upiak Isil - Tak Tun Tuang

Aku belum mandi
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi masih cantik juga
Tak tuntuang tak tuntuang
Apalagi kalau sudah mandi tak tuntuang
Pasti cantik sekali

Kalau orang lain melihat aku tak tuntuang
Badak aku taba bana
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi kalau langsuang di idu tak tuntuang
Astaghfirullah baunya

Kalau cowok ganteng yang lewat
Aku acuah je nyeh
Kalau apak gaek yang lewat
Aku aniang je nyeh

Yang penting indak
Manggaduah urang tak tun tuang
Walau acok galak surang
Tak tuntuang tak tuntuang

Walau sangko urang
Awak dalang tak tuntuang
Tapi hati isil sanang
iiiyesss

*
Aku belum mandi
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi masih cantik juga
Tak tuntuang tak tuntuang
Apalagi kalau sudah mandi tak tuntuang
Pasti cantik sekali

Kalau orang lain melihat aku tak tuntuang
Badak aku taba bana
Tak tuntuang tak tuntuang
Tapi kalau langsuang di idu tak tuntuang
Astaghfirullah baunya

Kalau cowok ganteng yang lewat
Aku acuah je nyeh
Kalau apak gaek yang lewat
Aku aniang je nyeh

Yang penting indak
Manggaduah urang tak tuntuang
Walau acok galak surang
Tak tuntuang tak tuntuang

Walau sangko urang
Awak dalang tak tuntuang
Tapi hati isil sanang
iiiyesss

Wednesday, November 08, 2017

GAMBAR SERAMBI TERUNTUM




Ronda-ronda di Serambi Teruntum

Banyak lagi kedai yang tak buka.. Berikut ni kedai-kedai yang ada kat Serambi Teruntum ni




ada yg tak ada owner lagi dan ada yang tak buka..













Sambal Pahang, sedap ni makan dengan nasi panas-panas






kena selalu ada event kot kat sini.. kalau tak naya para pekedai kat sini... takde pengunjung... 



Monday, November 06, 2017

CUTI UMUM TAHUN 2018



2018 PUBLIC HOLIDAYS

Boleh plan dah nk bercuti ke mana tahun depan ni

Friday, November 03, 2017

SERAMBI TERUNTUM KUANTAN PAHANG

Ada lagi yg tatau kat mana Serambi Teruntum? Bukan kat Kompleks Teruntum tau.. tapi kat Tanjung Lumpur


yer dekat KPJ, kalau dr bandar kuantan, lepas je jambatan tanjung lumpur tu belah kiri.








skrang ni tengah berlangsung Karnival Sehari @RTM #MohLaWeh 



ni dalam Serambi Teruntum, gambar dr FB Page Serambi Teruntum



ada sup gear box


more info pasal serambi teruntum ni dr FB page Serambi Teruntum

Serambi Teruntum
Untuk memeriahkan dan mempromosikan Serambi Teruntum berikut merupakan beberapa program dan aktiviti :-
1. Pasar Lambak setiap hari rabu
(Bermula 4 oct 2017), jam 3ptg-10 mlm.
2. Carbotsales setiap hari jumaat,
(Bermula 13oct 2017)jam 5ptg-12mlm.
3. Pasar Tani
4.Food Truck
5. Karnival RTM, 2-5 Nov dan banyak lagi program yg akan di adakan di Serambi Teruntum...

Saturday, October 28, 2017

Tuesday, October 10, 2017

Only Know You Love Her When You Let Her Go

Duk teringat akan lagu ni, mula la mencari2 kat gugel, samar2 je ingat lagu ni, tak ingt sapa nyanyi, tak ingat tajuk dia.. entah camner masa dengar lagu John Legeng, kat next vdo kat youtube tu ada kuar Passenger, hah terjerit! jumpe punnn..

Best lirik dia kan, bila dah kite let go (mcm brg pulak) seseorang tu baru kita tahu sebenarnye kita sayang dia... 


"Let Her Go"
by

Passenger


Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go

Staring at the bottom of your glass
Hoping one day you'll make a dream last
But dreams come slow and they go so fast

You see her when you close your eyes
Maybe one day you'll understand why
Everything you touch surely dies

But you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go

Staring at the ceiling in the dark
Same old empty feeling in your heart
Cause love comes slow and it goes so fast

Well you see her when you fall asleep
But never to touch and never to keep
Cause you loved her too much and you dived too deep

Well you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go
Ohhh, oh no
And you let her go
Ohhh, oh no
Well you let her go

Cause you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go

Cause you only need the light when it's burning low
Only miss the sun when it starts to snow
Only know you love her when you let her go

Only know you've been high when you're feeling low
Only hate the road when you're missing home
Only know you love her when you let her go
And you let her go