nuffnang

Monday, November 28, 2016

CUTI UMUM 2017



yang warna biru tu kena amik cuti tahuan la utk jd lagi panjang cuti nyer... heeee 




Friday, November 25, 2016

You Go Girl!



so proud of you YUNA

Sunday, November 06, 2016

LEBAK



Tempat baru utk lepak minum kopi kat Indera Mahkota, next to Sri Manja Boutique Hotel



Mee Jawa RM7



yg penting, ais kosong dia xcaj..good good


Monday, September 05, 2016

Fara Fauzana Batalkan Perkahwinan

Terkujatttt kite! Sian nyer fara! Serious aku tumpang sedih... 

ni di petik dr beautifulnara.com

Hari ini Fafau mengumumkan satu berita yang agak mengejutkan dimana beliau telah membatalkan perkahwinannya dengan seorang jejaka bernama Hafiz.
Keputusan itu dibuat atas beberapa sebab peribadi yang tidak dapat dikongsikan kepada umum.
Dengan penuh rasa dukacita, saya ingin memaklumkan bahawa hasrat saya untuk menamatkan zaman bujang pada 17 September ini dibatalkan.  Jujur saya akui, keputusan untuk membatalkan pernikahan ini satu keputusan yang sukar untuk saya.
Fafau meminta pihak media dan peminat memberinya sedikit ruang untuk menenangkan fikiran dan percaya setiap apa yang berlaku mempunyai hikmahnya tersendiri.

Sesungguhnya saya yakin apa yang berlaku ini semuanya adalah ketentuan Allah dan tentu sekali ada hikmah yang menanti.  Saya berharap kenyataan yang dikeluarkan ini secara tidak langsung akan menjawab pertanyaan segelintir rakan wartawan yang barangkali sudah menghidu berita ini.
Ketika ini, saya harus mengakui bahawa saya sedang melalui waktu-waktu yang amat sukar dan memerlukan sedikit ruang untuk menenangkan fikiran. Dan saya mungkin tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan lanjut daripada rakan-rakan media. 


hmmm... kenapalah agaknyer yer? kepochi pulak kan... 
apa2 pun let's hope for the best... 

Tuesday, August 16, 2016

Monday, August 15, 2016

Kita Bukan Semakin Tua Tapi Semakin Baru

Satu metafora kehidupan yg sgt excellent...
Cuba fikir macam ni.... makin umur kita bertambah bukan bermakna kita semakin tua tetapi just like software atau Apple punyer IOS... dari masa ke semasa ada new software update kan... so.. software tu menjadi semakin baru... so..semakin bertambah umur kita, semakin BARU lahh kita... :)





From Roger James Hamilton FB


Are you getting older or newer?

The answer lies in the Upgrade Paradox: Version 2 is always both older and newer than Version 1.

In past times, before regular upgrades, a product or a person would simply get older. Each year, whether you liked it or not, you’d age by another year.

Today, with regular upgrades, the latest version of Adidas or Apple or Adele is newer than last year’s, even though the brand is older.

This upgrade paradox first struck me when I heard my friend, Lynne Twist, tell the story of having dinner with futurist, Buckminster Fuller. Lynne and Bill had their two young kids at dinner as well, and one of them said something profound and seemingly beyond her years.

Seeing the surprise in Lynne and Bill’s eyes, Bucky said:

“Our children are our elders in universe time.”

When we think in earth time, we thing of things getting older. When we think in universe time, we thing of things getting more advanced. Bucky meant that as our children are born into a universe more advanced than the one we were born into, they are already advanced versions of ourselves.

In today's fast changing times, the beauty is that you can continue to upgrade yourself to become newer each year.

We live with a body that we can maintain, and a mind that we can upgrade. For your 2016 upgrade:

What are the best parts you choose to keep?
Which are the parts you choose to take out?
Which are the parts you choose to add?

Upgrading yourself is a conscious choice - which automatically leads to a newer you. By upgrading yourself, the 2016 version of you is newer and more advanced than the 2015 version of you.

And the opposite is also true. By failing to upgrade yourself, you’re simply choosing to step in to a new year and a new universe equipped with the old version of you, built for another time.

So if you haven’t already undergone a full system upgrade for the year ahead, do it now! Become the wise child of your past self.

“We turn not older with years but newer every day.” ~ Emily Dickinson